Alcoolul și drogurile

Alcoolul, cocaina, marijuana și alte droguri reprezintă metode eficiente pentru întârzierea ejaculării

FALS:

Unele droguri ilegale, de exemplu amfetaminele și cocaina, pot chiar să determine EP. Uneori, alcoolul poate întârzia orgasmul, însă categoric acesta nu reprezintă un tratament eficace pentru ejacularea precoce și, de asemenea, poate avea un efect nefavorabil asupra controlului bărbatului.

Alte droguri, de exemplu opioidele, pot determina uneori inhibiția ejaculării.
Însă, în toate cazurile, trebuie luate în considerare celelalte efecte grave, nedorite asociate cu aceste droguri. În plus, problemele psihologice – dezvoltate în urma dependenței de alte substanțe – se pot asocia cu problemele psihologice determinate de EP. Nu există nimic mai periculos decât încercarea de ”a vindeca” EP cu droguri sau alcool sau prin asocierea acestora.

Într-un studiu recent, EP a fost asociată în mod direct cu utilizarea tutunului și a drogurilor ilegale. În plus, într-un studiu italian care a implicat 228 de bărbați tineri, prevalența EP observată înainte de utilizarea drogului a fost de 37,5%, ceea ce sugerează (după cum speculează unii autori) că tulburările sexuale sau convingerea persoanei respective că are o problemă sexuală pot reprezenta un posibil factor de risc pentru abuzul și dependența de droguri la bărbați.

Referințe
  1. American Urological Association. The Management of Premature Ejaculation: A Patient’s Guide.
  2. Mialon A, Berchtold A, Michaud PA, Gmel G, Suris JC. Sexual dysfunctions among young men: prevalence and associated factors. J Adolesc Health. 2012 Jul;51(1):25-31.
  3. La Pera G, Franco Giannotti C, Taggi F, Macchia T. J Sex Marital Ther 2003;29(2):149-156.