Este doar o problemă masculină

Partenera nu poate face nimic în legătură cu ejacularea precoce; aceasta ține doar de auto-controlul bărbatului

FALS:

Discuțiile despre ejacularea precoce (EP) reprezintă primul pas în tratamentul acesteia. EP este o problemă medicală reală care nu afectează numai un număr mare de bărbați de toate vârstele, ci și pe partenerele acestora. Medicii se ocupă de astfel de probleme în fiecare zi și reprezintă o sursă valoroasă de informații. Pe lângă recomandarea unui tratament, aceștia pot oferi sfaturi și suport – însă trebuie să discutați cu ei.
La început poate fi dificil, însă discuțiile despre EP cu partenera dumneavoastră reprezintă primul pas în gestionarea acestei probleme la nivelul cuplului. Multe femei care bănuiesc că partenerul lor ar putea avea EP evită deschiderea acestui subiect de teamă că îi pot răni sentimentele partenerului sau că îi pot crește sentimentul de inadecvare. Însă discutarea acestor aspecte în cuplu va oferi sprijinul necesar pentru solicitarea ajutorului de specialitate și poate duce la găsirea unor soluții eficiente.

Femeile trebuie considerate afectate în aceeași măsură ca și bărbații: pe baza experienței clinice și a unor studii mari bazate pe internet, s-a demonstrat că existența unui partener cu EP determină niveluri înalte de suferință sexuală la femei.

Vezi mai multe despre impactul EP la femei

Referințe
  1. Jannini EA, McMahon C, Waldinger MD: Premature ejaculation. Springer, Milan, 2012.
  2. Riley A, Riley E, Int J Clin Pract 2005. 59(12): p. 1482-1487.
  3. Revicki, D et al. Health Qual Life Outcomes 2008. 6:33.
  4. Limoncin E, Tomassetti M, Gravina GL et al. J Urol 2012 Nov 6. Epub ahead of print.