Politică de confidențialitate

Politica privind protecția datelor cu caracter personal

Apreciem interesul dvs. faţă de societatea noastră și vrem să ne asigurăm că vă simțiți în siguranță în ceea ce privește protecția datelor dvs. cu caracter personal atunci când vizitați site-ul nostru web. În mod special, respectăm noile cerințe ale Regulamentului general al Uniunii Europene privind protecția datelor („RGPD”).

BERLIN-CHEMIE A.MENARINI SRL, o societate de drept român, cu sediul situat în Floreasca Business Park, Calea Floreasca 169A, Clădirea A, etaj 5, sector 1, București, 014459, înregistrată la Registrul Comerțului sub nr. J40/531/2011, cod de identificare european: ROONRC.J40/531/2011, Cod Unic de Înregistrare 27924011 este operatorul care se ocupă de prelucrarea datelor dvs. pe site-ul web www.nudoarunmoment.ro (în continuare: „site web”) Puteți contacta responsabilul nostru cu protecția datelor la următoarea adresă: A. Menarini Research & Business Service GmbH, Datenschutzbeauftragter, Glienicker Weg 125, 12489 Berlin sau trimiteți un e-mail pe adresa: dpo.romania@berlin-chemie.com.Tratăm cu seriozitate maximă protecția datelor dvs. cu caracter personal. Date cu caracter personal sunt toate datele care se referă la o persoană fizică identificată sau identificabilă, cum ar fi numele, adresa poștală și adresa de e-mail. Când vizitați site-ul nostru web, colectăm date cu caracter personal pe care le prelucrăm în conformitate cu reglementările aplicabile privind protecția datelor cu caracter personal. Nu publicăm sau nu trimitem aceste date către terţi fără autorizare.

Stocăm datele dvs. numai atât timp cât este necesar în scopul asigurării performanței site-ului nostru web și a serviciilor asociate sau atât timp cât avem obligația legală de a stoca datele dvs.

Prin prezenta politică privind protecția datelor cu caracter personal, dorim să vă informăm cu privire la datele pe care le colectăm atunci când ne vizitați site-ul web și la modul în care folosim aceste date.

Această ofertă online nu se adresează copiilor cu vârsta sub 16 ani.

Stocăm datele dvs. numai atât timp cât este necesar în scopul asigurării performanței site-ului nostru web și a serviciilor asociate sau atât timp cât avem obligația legală de a stoca datele dvs.

Datele prelucrate la vizitarea site-ului nostru web

Când site-ul nostru web este folosit exclusiv în scop informativ și, prin urmare, nu vă înregistrați și nu ne furnizați informații, prelucrăm numai datele cu caracter personal pe care browser-ul dvs. le transmite serverului nostru. Dacă doriți să vizualizați site-ul nostru web, colectăm următoarele date care sunt necesare din punct de vedere tehnic pentru afișarea site-ului și pentru a asigura stabilitatea și securitatea acestuia (temeiul juridic este articolul 6, alineatul (1), litera (f) (RGPD):

  • Adresă IP
  • Data și ora vizitei
  • Diferența de fus orar față de ora Greenwich (GMT)
  • Conținutul solicitării (site-ul specific)
  • Stare acces/cod de stare HTTP
  • Volumul de date transferat în fiecare caz
  • Site-ul web de pe care se face solicitarea
  • Browser-ul
  • Sistemul de operare și interfața acestuia
  • Limba și versiunea software-ului ului browser-ului

Datele sunt stocate pe o perioadă de maximum 30 zile și apoi sunt șterse automat.

Folosirea modulelor cookie

În baza articolului 6, alineatul (1), litera (a) din RGPD, folosim module „cookie” pe site-ul nostru web în vederea optimizării acestuia. Modulele cookie sunt fișiere text de mici dimensiuni care sunt create automat de către browser-ul dvs. și stocate pe dispozitivul dvs. (de ex. laptop, tabletă, smartphone) atunci când vizitați site-ul nostru web. Informațiile apărute în legătură cu dispozitivul specific utilizat sunt stocate într-un modul cookie. Acest lucru nu înseamnă că putem să vă identificăm în mod direct. Folosirea modulelor cookie are în vedere creșterea gradului dvs. de confort atunci când folosiți serviciile noastre. Folosim module cookie de sesiune, de exemplu, pentru a recunoaște faptul că ați mai vizitat pagini individuale ale site-ului nostru web. Aceste module cookie sunt șterse automat după ce părăsiți site-ul nostru web.

Pentru confortul utilizatorului, folosim de asemenea, module cookie temporare care sunt stocate pe dispozitivul dvs. pentru o perioadă bine definită de timp. Dacă vizitați din nou site-ul nostru pentru a folosi serviciile noastre, sistemul recunoaște imediat că ați mai vizitat site-ul, datele pe care le-ați introdus și setările pe care le-ați făcut, astfel încât dvs. nu mai trebuie să introduceți din nou toate datele.

În plus, folosim module cookie pentru a înregistra și a analiza din punct de vedere statistic modul de utilizare a site-ului nostru web în scopul optimizării serviciilor oferite dvs. și pentru a afișa informații special personalizate pentru dvs. Aceste module cookie ne permit să recunoaștem utilizatorii care ne revizitează site-ul web după ce ne-au vizitat deja site-ul web. Modulele cookie sunt șterse automat după o perioadă definită de timp.

Cele mai multe motoare de căutare acceptă module cookie în mod automat. Puteți regla setările browser-ului dvs. astfel încât niciun modul cookie să nu fie stocat pe dispozitivului dvs. sau nicio notificare să nu apară de fiecare dată înainte de stocarea unui nou modul cookie. Cu toate acestea, dacă dezactivați complet modulele cookie puteți ajunge în situația în care nu veți putea folosi toate funcțiile site-ului nostru web la capacitatea lor maximă.

O listă completă a tuturor cookie-urilor folosite pe acest site web este disponibilă la

Prelucrarea datelor pe durata contactului

Puteți pune întrebări despre produsele și serviciile noastre folosind formularul nostru de contact, în care furnizați următoarelor informații: formă de adresare (Dl/Dna), titlul academic, nume și prenume, adresa e-mail, funcție, societate, țară, telefon, fax, alte date cu caracter personal care pot fi incluse în mesajul adresat către noi. Folosirea formularului de contact este opțională.

Salvăm informațiile pe care ni le furnizați în scopul stabilirii contactului pentru a putea comunica cu dvs. (temeiul juridic este articolul 6, alineatul (1), litera (f) din RGPD sau articolul 6, alineatul (1), litera (a) din RGPD, după caz).

Dacă ne furnizați informații cu privire la posibilele efecte adverse ale medicamentelor noastre, suntem obligați prin lege să prelucrăm și să salvăm aceste informații (temeiul juridic este articolul 6, alineatul (1), litera (c) coroborat cu articolul 9, alineatul (2), litera (i) din RGPD).

Ștergem datele obținute în acest context atunci când stocarea lor nu mai este necesară sau limităm prelucrarea în funcție de obligațiile legale de păstrare a datelor.

Google (Universal) Analytics

Acest site web folosește Google (Universal) Analytics, un serviciu de analiză web furnizat de Google Inc., cu sediul în 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, SUA. Folosim Google (Universal) Analytics pentru a putea analiza și pentru a îmbunătăți în mod regulat modul în care este folosit site-ul nostru web. Obținerea datelor statistice ne permite să ne îmbunătățim serviciile și să le facem mai interesante pentru dvs. în calitate de utilizator. Pentru situațiile extraordinare în care datele cu caracter personal sunt transferate în SUA, Google a aderat la Scutul de confidențialitate UE-SUA, https://www.privacyshield.gov/EU-US-Framework. Temeiul juridic pentru folosirea Google (Universal) Analytics este articolul 6, alineatul (1), litera (f) din RGPD.

Google (Universal) Analytics foloseşte tehnici de tipul modulelor cookies – fişiere text plasate în calculatorul dvs. – care fac posibilă analizarea utilizării de către dvs. a site-ului web. Informaţiile referitoare la utilizarea de către dvs. a acestui site web sunt în mod normal transmise către serverul Google în SUA, unde sunt stocate. Cu toate acestea, când adresa de IP este anonimizată pe acest site web, adresa de IP este scurtată înainte de a fi transmisă prin statele membre ale Uniuni Europene sau alte state semnatare a Convenţiei privind Spaţiul Economic European. Adresa de IP completă este transmisă numai în cazuri excepţionale către un server Google în SUA şi scurtată acolo. Adresa de IP anonimizată transmisă de browser-ul dvs. în conţinutul Google Analytics nu va fi combinată cu alte date Google.

De asemenea, puteţi preveni colectarea şi transmiterea la Google a datelor generate de modulul cookie referitoare la utilizarea de către dvs. a site-lui web (inclusiv adresa dvs. IP) şi prelucrarea datelor de către Google descărcând şi instalând insertul de browser disponibil prin următorul link : http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en.

Ca o alterativă la insertul de browser, puteţi da clic pe linkul pentru a preveni colectarea ulterioară de către Google Analytics a datelor de pe acest site web, după care, un modul opt-out cookie va fi stocat pe dispozitivul dvs. final. În cazul în care ştergeţi modulele cookie, trebuie să daţi un nou clic pe linkul.

Managerul de etichete Google

Managerul de etichete Google este utilizat pe acest site web. Managerul de etichete Google este o soluţie Google Inc. pentru societăți, de gestionare a etichetelor site-ului web prin intermediul unei interfeţe. Instrumentul Manager de etichete Google nu foloseşte module cookie şi nu colectează date cu caracter personal. Instrumentul prevede iniţierea altor etichete care, în schimb, pot să colecteze date. Managerul de etichete Google nu accesează aceste date. Dacă s-a efectuat o dezactivare la nivel de domeniu sau de module cookie, acesta continuă să existe pentru toate etichetele de urmărire implementate de Managerul de etichete Google.

Google DoubleClick

Google DoubleClick este un serviciu furnizat de Google Inc. Google. DoubleClick foloseşte module cookie pentru a vă prezenta reclame de interes. Temeiul juridic este articolul 6, alineatul (1), litera (a) din RGPD.

De exemplu, modulele cookie colectează date indicând produsele noastre care prezintă interes pentru dvs. Pe baza acestor informații, putem afișa și oferte pe site-urile web ale unor părți terţe, ofertele fiind astfel concepute încât să corespundă intereselor dvs. indicate de comportamentul dvs. anterior de utilizator. Colectarea şi evaluarea comportamentului dvs. de utilizator sunt efectuate în mod anonim şi nu ne oferă posibilitatea de a vă identifica. În special, informaţiile nu sunt combinate cu datele dvs. cu caracter personal.

Modulele cookie sunt şterse automat după 30 de zile.

În plus, aveţi posibilitatea de a vă modifica setările de afişare a reclamelor de interes prin intermediul managerului de setări pentru anunțuri Google. Mai multe informaţii în acest sens puteţi găsi la adresa: https://www.google.com/settings/ads/onweb.

Mai multe informaţii şi prevederi referitoare la confidenţialitatea datelor legate de publicitate şi Google pot fi găsite în politica Google privind protecția datelor cu caracter personal şi în condiţiile de utilizare Google: http://www.google.com/policies/technologies/ads/.

Google AdWords

Folosim Google AdWords şi urmărirea conversiilor pentru a evalua eficienţa anunțurilor, a ofertelor şi funcţiilor specifice. Un modul cookie se plasează în acest scop imediat ce daţi clic pe o reclamă Google. Acest modul cookie nu este destinat identificării personale, dar are scopul de a ne permite să verificăm dacă reveniţi pe site-ul web cu o ofertă specifică în termen de 30 de zile de valabilitate a modulului cookie.

Fiecare client AdWords primeşte un modul cookie diferit. Prin urmare, clienţii AdWords nu pot urmări module cookies prin intermediul site-ului web. Informaţiile obţinute prin intermediul modulului cookie de conversie sunt destinate compilării statisticilor de conversie pentru clienţii AdWords care au optat pentru urmărirea conversiei. Putem afla numărul total de utilizatori care au dat clic pe un anunț şi au fost redirecţionaţi spre un site web cu etichetă de urmărire a conversiei.

Aveţi posibilitatea de a dezactiva permanent stocarea modulelor cookie de conversie ale Google modificând setările software-ului de navigare.

Temeiul juridic pentru prelucrarea datelor dvs. este articolul 6, alineatul (1), litera (a) din RGPD.

Pentru mai multe informaţii privind protecţia datelor la nivelul Google accesați aici : http://www.google.com/intl/de/policies/privacy şi https://services.google.com/sitestats/en.html. Ca alternativă, puteţi vizita site-ul Network Advertising Initiative (Iniţiativa de Publicitate în Reţea) (NAI) la adresa http://www.networkadvertising.org. Google a aderat la Scutul de confidenţialitate UE-SUA, https://www.privacyshield.gov/EU-US-Framework.

Folosirea inserturilor YouTube

Folosim furnizorul YouTube, printre altele, pentru a vă putea prezenta înregistrări video. YouTube este operat de YouTube LLC cu sediul în 901 Cherry Avenue, San Bruno, CA 94066, SUA. YouTube este reprezentat de Google Inc. Temeiul juridic pentru folosirea inserturilor YouTube este articolul 6, alineatul (1), litera (f) din RGPD.

Pe site-ul nostru web putem folosi inserturile furnizorului YouTube. Când utilizați acest insert, se efectuează o conexiune la serverele YouTube, iar insertul se afișează. Serverul YouTube este informat că ați vizitat site-ul nostru web. Dacă sunteți conectat(ă) ca membru al YouTube, YouTube va conecta aceste informaţii la contul dvs. personal de utilizator. Dacă insertul este folosit de exemplu dând clic pe butonul de start al unei înregistrări video, şi această informaţie va fi corelată cu contul dvs. de utilizator. Puteţi preveni această corelare a informaţiei deconectându-vă de la contul dvs. de utilizator YouTube şi alte conturi de utilizator ale entităților YouTube LLC şi Google Inc. şi ştergând modulele cookie relevante ale acestor entități înainte de a folosi site-ul nostru web.

Mai multe informaţii privind prelucrarea datelor şi notificările cu privire la protecția datelor cu caracter personal de către YouTube (Google) găsiți la adresa: https://policies.google.com/privacy.

Destinatarii datelor cu caracter personal și transferul de date către ţări terţe

Evenimente adverse

În cazul în care suntem informaţi despre posibilele cazuri de reacții adverse la unul dintre produsele noastre, suntem obligați prin lege să documentăm și să transmitem informațiile relevante, inclusiv informațiile cu caracter personal, către autoritățile din întreaga lume și, dacă este necesar pentru o evaluare ulterioară, să contactăm părțile care raportează evenimentul.

Exercitarea drepturilor

În vedere exercitării drepturilor noastre sau pentru a ne proteja drepturile sau drepturile părţilor terţe cu titularii acestor drepturi, consultanți și autorități.

Furnizori externi de servicii de prelucrare a datelor:

Folosim furnizori de servicii care ne susţin în prestarea serviciilor noastre. Acești furnizori de servicii prelucrează datele dvs. în numele nostru, în conformitate cu instrucțiunile noastre și sub supravegherea noastră exclusiv în scopurile descrise în prezenta politică privind protecția datelor cu caracter personal. Acești furnizori de servicii pot avea sediul și în afara UE (de exemplu, serviciul "G Suite" al Google Irlanda). Vom lua toate măsurile necesare pentru a vă garanta că datele pe care le furnizați sunt protejate în mod adecvat, în conformitate cu cerințele legale privind protecția datelor din Uniunea Europeană. În cazul în care datele dvs. sunt transferate către țări din afara SEE, asigurăm un nivel adecvat de protecție a datelor prin garanții corespunzătoare, cum ar fi așa-numitele clauze standard de protecție a datelor furnizate de Comisia Europeană, o decizie a UE privind caracterul adecvat sau așa-numitul Scut de confidenţialitate UE-SUA.

Securitatea datelor

Aplicăm măsuri tehnice şi organizatorice de securitate pentru a proteja datele dvs. cu caracter personal împotriva utilizării abuzive, pierderii şi distrugerii sau împotriva accesului persoanelor neautorizate la aceste date. Măsurile noastre de securitate sunt la nivelul actual al tehnologiei în domeniu.

Drepturile dvs. şi datele de contact

Drepturi cu caracter general

Puteţi solicita informaţii despre datele stocate care vă privesc şi aveţi dreptul de a primi datele pe care le-aţi furnizat într-un format utilizat în mod curent și care poate fi citit automat. În plus, în cazuri justificate, puteţi solicita şi ştergerea, corectarea sau restricţionarea prelucrării datelor dumneavoastră. În cazul în care datele dvs. sunt transferate într-o ţară din afara UE care nu .oferă o protecţie corespunzătoare, puteţi solicita o copie a contractului sau alte garanţii ce implementează o protecţie corespunzătoare a datelor cu caracter personal.

Dreptul la opoziţie

Mai mult, în cazuri justificate, vă puteţi opune prelucrării datelor cu caracter personal când prelucrăm datele dvs. cu caracter personal pe baza interesului nostru legitim (în cazul în care temeiul juridic este articolul 6 f) RGPD declarat ca temei juridic).

Retragerea consimțământului dumneavoastră

Dacă v-aţi exprimat consimţământul pentru prelucrarea datelor cu caracter personal în contextul utilizării site-ului nostru web şi a serviciilor asociate acestuia, puteţi retrage acest consimţământ în orice moment, cu efect pentru viitor.

Date de contact

Pentru a vă exercita aceste drepturi, vă rugăm să contactaţi responsabilul nostru cu protecţia datelor. Puneţi lua legătura cu responsabilul nostru cu protecţia datelor la adresa de mai jos.

În plus, dacă aveţi nelămuriri, puteţi contacta şi autoritatea relevantă de protecţie a datelor, mai exact Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal.

Declaraţie privind protecţia datelor din data de: 24.05.2018