Cum să discutați cu partenerul care suferă de ejaculare precoce (EP)?

Următoarele idei reprezintă tehnici eficiente de comunicare care pot fi utilizate în cazul unui partener cu ejaculare precoce (EP).

Fiți deschisă și rupeți tăcerea cu blândețe, cu replici ca:

  • ”Suntem atât de fericiți din toate celelalte puncte de vedere, de ce să nu încercăm să ne îmbunătățim și viața sexuală?”
  • “Simt că suntem puțin dezamăgiți în legătură cu modul în care facem dragoste. De ce să nu încercăm să îl îmbunătățim? Am citit că există soluții care ne pot ajuta...!”
  • ”Știi, am citit pe internet povestea unei fete care semăna foarte mult cu a noastră. Ea spunea că partenerul său a fost ”un bărbat schimbat și un amant mult mai bun” după ce a luat un medicament care l-a ajutat să controleze timpul în care făcea dragoste....Iar ea era atât de fericită după aceea... Noi de ce să nu încercăm aceasta?”

Nu îl învinovățiți și evitați orice atitudine care ar putea să pară agresivă sau umilitoare.
“Știi, sexul este și o abilitate dobândită, ca și cântatul, tenisul sau dansul.
Atunci când cineva dorește să își îmbunătățească o abilitate, indiferent care este aceasta, solicită ajutor și sfaturi. De ce să nu facem același lucru și în privința sexului?”

În schimb, discutați despre dorințe și nevoi și gândiți-vă cum să atingeți aceste obiective.
“Simt că putem experimenta mult mai mult și, totuși, avem o rutină foarte limitată. Mi-ar plăcea să schimbăm câte ceva și să mă distrez mult mai mult cu tine! De ce nu?”

Aveți grijă să purtați o discuție deschisă despre obținerea ajutorului și sfaturilor medicale specializate.
“Am citit multe despre îmbunătățirea vieții, în orice domeniu, și mi-am promis să îmi îmbunătățesc abilitățile la limbile străine. Am făcut cursuri, am ascultat sfaturile profesorului și am încercat să le pun în practică. Simt că și cu sexul este la fel. Dacă cerem un sfat specializat și respectăm recomandările, vom avea parte de mult mai multă distracție și plăcere împreună. Aceasta ne poate îmbunătăți viața din toate punctele de vedere...”.